Οινοποιείο Σύρου

Οινοποιείο Κυκλάδες

Οινοποιείο Σύρος

Βιολογική καλιέργεια

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ

scroll down
phone
email
PURPLESHEEP.GR
DESIGNED BY
english languagefacebookinstagram

Εκατό χρόνια μετά, η τέταρτη γενιά έρχεται να δώσει το δικό της στίγμα στην καλλιέργεια των οικογενειακών αμπελώνων. Ο Μάρκος Φρέρης είχε την τύχη να μεγαλώσει μέσα στα αμπέλια και γνωρίζει πολύ καλά ότι από τη στιγμή που φυτεύει κάποιος την πρώτη του ρίζα μέχρι να έρθει η ώρα που ακόμα και η τελευταία σταγόνα της σοδειάς στροβιλίζεται στο ποτήρι, το κρασί θέλει προσοχή και φροντίδα. Από τον προπάππου του κληρονόμησε την αγάπη και την εμπειρία. Δουλεύοντας τη γη με αφοσίωση, υπομονή και επιμονή επέλεξε να συνεχίσει την παράδοση του οικογενειακού αμπελώνα με λευκές και ερυθρές κυκλαδίτικες ποικιλίες σταφυλιών.

Καψύλια
Οινοποιείο
Στα αμπέλια

Το όραμά του να καλλιεργήσει βιολογικά σταφύλια και να παράγει ένα αγνό, βιολογικό κρασί τον οδήγησε στην αναζήτηση συμβούλων οινοποίησης και σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, όπως η δημιουργία του βαρυτικού οινοποιείου ώστε να αξιοποιήσει την πολύτιμη για το κρασί φιλοσοφία της βαρύτητας που δεν καταπονεί το μούστο.

Το 2019, ο αμπελώνας της οικογένειας σε πεδινή έκταση της περιοχής Πάγος στη Σύρο εντάσσεται στο καθεστώς βιολογικής καλλιέργειας. Ο ΑΙΩΝΑΣ λευκός και ΑΙΩΝΑΣ ροζέ είναι οι πρώτοι πιστοποιημένοι βιολογικοί οίνοι της Σύρου και φόρος τιμής στην επέτειο 100 χρόνων δεσμού μας με το κρασί. 

Μια νέα εποχή ξεκινά στην οικογενειακή μας παράδοση.

Bottles
Το μπουκάλι
Μικρά αμπέλια