Οίνος ήπιας φυσικής οινοποίησης, αποκλειστικά από λευκά σταφύλια συριανών αμπελιών βιολογικής καλλιέργειας. Ζυμωμένος από τις ιθαγενείς ζύμες με επαφή του μούστου με τα στέμφυλα, τρίμηνη ωρίμανση σε ανοξείδωτη δεξαμενή πάνω στις φίνες οινολάσπες, αφιλτράριστος, με ελάχιστα θειώδη. Αρώματα ώριμου αχλαδιού, γκρέιπφρουτ, ελαφρύ σώμα, διακριτική οξύτητα και ταννική πικάντικη επίγευση.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα πορτοκαλί με χρυσαφένιες ανταύγειες, διακριτική θολερότητα, αρώματα μύτης που θυμίζουν αχλάδι και άλλα αποξηραμένα φρούτα, στόμα ταννικό και στυφό αλλά και πικάντικο ταυτόχρονα.
Αλκοολικός τίτλος: 13,0 % vol.
Οινοποίηση: Τρυγητός το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και για τις δύο ποικιλίες και φυσικό λιάσιμο για δύο ημέρες του ήμισυ των σταφυλιών του Σεριφιώτικου. Ήπια αποβοστρύχωση και σπάσιμο, αλλά και μεταφορά χυμού μαζί με τα στέμφυλα σε ανοικτού τύπου ανοξείδωτη δεξαμενή. Αυθόρμητη έναρξη της ζύμωσης από τις ιθαγενείς ζύμες μετά από τέσσερις περίπου ημέρες και ταυτόχρονη σχεδόν έναρξη βυθίσματος του λεγόμενου "καπέλου" των στεμφύλων προς έντονη εκχύλιση του χρώματος, των αρωμάτων και των αντιοξειδωτικών ουσιών (ταννίνες) που περιέχονται στους φλοιούς. Τράβηγμα και πάτημα σε παραδοσιακή χειροποίητη δρύινη στροφιλιά και μεταφορά με τη βοήθεια της βαρύτητας του σχεδόν αποζυμωμένου πια οίνου σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Τρίμηνη περίπου παραμονή του οίνου πάνω στις φίνες οινολάσπες του και ωρίμανση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Απειροελάχιστη προσθήκη θειώδους ανυδρίτη λίγο πριν την εμφιάλωση, η οποία γίνεται κι εκείνη βαρυτικά και παραδοσιακά χωρίς χρήση αντλίας και φίλτρου.
Οίνος που επιδέχεται παλαίωση.
Ταιριάζει γευστικά με κίτρινα τυριά, λιπαρά και πιπεράτα, λευκά και κόκκινα κρέατα, με διεθνή ή εγχώρια πιάτα με πικάντικο χαρακτήρα, έθνικ κουζίνα και καπνιστά αλλαντικά.
Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 12-14°C